Om oss

I dag G.A.K. teller i dag rundt 55 sangere, anført av dirigent Trym Ramlo Ystad. Korets repertoar spenner over det meste, fra store klassiske komposisjoner for kor, via lystige drikkeviser og andre viser til arrangementer over moderne sanger. GAK fremfører tradisjonsrike vår- og julekonserter og er dessuten tilgjengelig for betalte opptredener ved festlige tilstelninger for både privatpersoner, statlige og kommunale organer og bedrifter.

Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor er et mannskor i den tyske Liedertafel-tradisjonen fra starten på 19. århundrede der medlemmene møttes på en fast kveld i uken for å spise, drikke og musisere. 

Sangselskabet Guldbergs akademiske kor søker å være tro mot dette innhold, skjønt i omvendt rekkefølge.

Siden koret ble dannet av Ansgar Guldberg i 1916 har målsetningen alltid vært å kombinere høy sanglig kvalitet med godt broderskap.

Siden starten i 1916 har akademiske replikker, punsj og høy sigarføring vært viktige ingredienser i tillegg til de høyverdige musikalske tolkningene. Dog regnes, i vår mer prosaiske tid, ikke lenger borgerbrev som bevis for god sangstemme og sigarene tennes sjeldnere.

Sangselskabet Guldbergs akademiske kor ønsker å fremstå som et mannskor preget av sjarme, mandighet, allsidighet og humør. Koret ønsker å begeistre og overraske sitt publikum ved sine opptredner.